Advies en begeleiding PGB

Advies en begeleiding PGB


Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee de cliënt zelf zorg, hulp en begeleiding kan inkopen. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht gaat werken.

Met hen maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u werkt en de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaald. Op die manier houdt u zelf de regie over de hulp.

Daarmee houdt u ook de touwtjes van uw eigen leven zelf in handen. Om in aanmerking te komen voor een PGB, moet er een indicatie gesteld zijn door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Kiezen voor een PGB betekent dat u zelf uw hulp en begeleiding regelt. Dat heeft veel voordelen, u bepaalt zelf wanneer u welke zorg ontvangt.

Werken met een PGB, zelf uw hulpverleners kiezen, zelf de regie voeren over de hulp en begeleiding die u krijgt, is meer dan alleen een praktische regeling. U gaat ook anders met elkaar om. U bent niet vooral ‘zorgafhankelijk’, maar in de eerste plaats opdrachtgever of werkgever.

Eleonara Zorg kan u indien u dat wenst begeleiden bij de aanvraag en de administratie rondom het PGB.

  Alseidenstraat 20 – Unit 34
1363 SR ALMERE POORT
  T036 – 30 30 241
T06-28 38 04 98
  [infoeleonarazorg.nl]
  www.eleonarazorg.nl
   KvK-nummer: 34380609

Eleonarazorg is een jong en enthousiast zorgbureau dat professionele begeleiding en behandeling aan mensen met somatische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek biedt. De wensen en mogelijkheden van de individuele cliënt staan bij ons centraal.